Sestavine

– 200 g polnozrnatih piškotov
– 4 žlice sladkorja v prahu
– 80 g masla
– 100 g arašidovega masla
– 1/3 žličke vanilje v prahu
– pest ali dve rozin
– pest ali dve mandljev
– čokolada

Priprava

1. Pripravimo pekač, ga po dnu namastimo z maslom in čez položimo peki papir, ki naj na dveh koncih gleda ven (tako bomo najlaže dvignili pecivo iz pekača).

2. Piškote zmeljemo v drobtine, dodamo presejan sladkor v prahu.

3. V kozici raztopimo maslo in arašidovo maslo ter dodamo vaniljo. V stopljeno zmes vsujemo piškotne drobtine. Dobro premešamo. Zmes nadevamo v pekača in dobro pritisnemo ob dno (lahko si pomagamo z dnom kozarca ali hrbtno stranjo žlice).

4. Pustimo v hladilniku, da se ohladi in strdi (vsaj 20 minut).

5. Rozine in mandlje drobno sesekljamo ter jih posujemo na pripravljeno podlago. Čokolado nad paro stalimo in jo prelijemo po sladici.

6. Postavimo v hladilnik, da se strdi (dobri dve uri).

7. Narežemo na kocke in postrežemo. Po želji po vrhu posujemo malce grobe soli. Hranimo v hladilniku.