Sestavine

– 250 g moke
– 60 g sladkorja v prahu
– 2–3 žlički naribane limonine lupinice
– 3 žličke vanilje v prahu
– 130 g hladnega masla
– 2 žlički limoninega soka

Priprava

1. Moko zmešamo s sladkorjem v prahu, limonino lupinico in vaniljo. Dodamo na koščke narezano maslo, limonin sok in zgnetemo v testo (po potrebi lahko dodamo še žličko soka več).

2. Testo sploščimo, ga zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za dobro uro.

3. Pečico ogrejemo na 170–175 stopinj Celzija.

4. Pripravljeno testo prerežemo na polovico (drugo polovico hranimo v hladilniku), ga razvaljamo na pol centimetra debelo in izrežemo piškote poljubne oblike. Polagamo jih na pekač, obložen s peki papirjem, in postavimo v pečico.

5. Pečemo jih 10–14 minut oz. toliko časa, da se rob rahlo obarva svetlo rjavo. Enako naredimo z drugo polovico. Piškote ohladimo in jih hranimo v nepredušni posodi.

Opomba: Testo je na sobni temperaturi precej mehko, zato so potrebne urne roke.