Čokoladni biscotti

Sestavine

– 225 g moke
– 50 g kakava v prahu
– žlička pecilnega praška
– krepak ščep soli
– 115 g masla
– 175 g sladkorja
– 2 jajci
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 120 g jedilne čokolade
– po želji sladkor v prahu za okras

Priprava

1. Pečico vklopimo na 180 stopinj. En pekač obložimo s papirjem za peko.

2. V posodi pomešamo moko, kakav, pecilni prašek in sol.

3. Čokolado narežemo na koščke in prihranimo.

4. V drugi posodi penasto zmešamo maslo, sladkor, vaniljev sladkor in malce pozneje vtepemo jajci.

5. V zmes vmešamo še moko in nazadnje čokolado.

6. Delovno površino rahlo pomokamo, zvrnemo lepljivo testo na površino, razdelimo na pol in oblikujemo 2 štruci, široki največ 6 cm.

7. Prenesemo ju na pekač vsaj za 2 prsta narazen in pekač takoj porinemo v segreto pečico za 35 minut.

8. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice, pustimo, da se na pekaču hladi minuto ali dve, ravno toliko, da nas ne peče več v prste, nato z nožem narežemo na rezine.

9. Rezine položimo na pekač in vrnemo pekač v pečico za 10 minut, nato jih obrnemo in sušimo še 5 minut, da postanejo hrustljavi.

10. Preložimo na mrežico, da se ohladijo.

11. Lahko jih potresemo s sladkorjem v prahu, v tem primeru jih sestavimo skupaj v štruco, da ne potresemo preveč sladkorja po rezni ploskvi.

Koristen nasvet: Z rezanjem pečenega kolača ne čakajte predolgo, sicer ga ni več mogoče narezati na rezine, ne da bi vse polomili.
Različica: Bi želeli malo bolj posebne piškote? Jedilno čokolado nadomestite z mentolovo ali dodajte nekaj kapljic mentolove arome ali vmešajte koščke praženih lešnikov.

Avtor: Luna Dobaj

Deli na

1 komentar

  1. Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem.

    Quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

    Odgovori

Pošlji komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja