Sestavine:

Sestavine za podlago:
300 gramov datljev
300 gramov mandljev ali mandljeve moke
3 žlice kokosovega olja
1/4 čajne žličke cimeta v prahu
semena polovice vanilijevega stroka ali 1/4 čajne žličke mletega vanilijevega stroka

  • grob kokos za okrasne trufle

Sestavine za kremo:
550 gramov indijskih oreščkov
250 gramov borovnic – svežih ali odmrznjenih + 150 gramov svežih za na dno
230 ml sojinega vanilijevega mleka
280 gramov kokosovega olja
80-100 ml limoninega soka (začnite z 80 in dodajajte po okusu)
80-120 ml javorjevega sirupa (začnite z 80 in dodajajte po okusu)
1 čajna žlička cimeta v prahu
semena polovice vanilijevega stroka ali 1/4 čajne žličke mletega vanilijevega stroka

Sestavine za okras:
2-3 žlice liofiliziranih borovnic
groba kokosova moka
rožice
borovnice

Postopek:

1. Indijske oreščke namočimo v hladno vodo za 7-8 ur. Takšne odcedimo. Pripravimo podlago na kateri bomo servirali torto in nanjo položimo obod tortnega pekača. Premažemo ga s kokosovim oljem in ga oblečemo s papirjem za peko.

2. Sama sem za podlago uporabljala mandljevo moko, saj mi je všeč malo bolj fina podlaga – sploh pa sem del podlage spremenila še v okrasne trufle za vrh torte. Če imate raje podlago, ki je bolj na ugriz uporabite cele mandlje. Če uporabljate cele mandlje, le vse sestavine stresite v mikser in jih zmiksajte do željene konsistence.
Če uporabljate mandljevo moko, datlje zrežite in zložite vse sestavine v mikser in jih zmiksajte do željene konsistence.

3. Sama sem 3 žlice zmesi prihranila za trufle za okras. Ostalo sem pritisnila ob dno pripravljenega pekača. Med pripravo kreme sem podlago položimo v hladilnik. Iz ostale podlage oblikuje kroglice in jih povaljaj po kokosu.

4. Vse sestavine za kremo dodaj v mikser in miksaj da dobiš fino kremo. To lahko traja 10-15 minut. Okus prilagodi sebi in dodaj več sirupa ali limoninega soka.

5. Na podlago razporedi sveže borovnice in čeznje zlij kremo. Malo potresi da se lepo razporedi, nato pa položi v hladilnik čez noč ali za vsaj 8-9 ur.

6. Liofilizirane borovnice zmiksamo v prah in ga s cedilom potresemo po vrhu torte. Okrasimo s pripravljenimi trufli, svežimi borovnicami, kokosom, in rožicami.