Češnjev cheesecake

Sestavine (za tortni obroč, ki ima premer 20 cm)

– 125 g zdrobljenih piškotov
– 75 g zmehčanega masla
– 300 g kremnega sira
– 60 g sladkorja v prahu
– 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
– ½ čajne žličke limonovega soka
– 250 ml sladke smetane
– 284 g češnjevega džema (tega lahko pripravite iz svežih češenj*)

Priprava

1. Piškote zmeljite, da postanejo drobtine in jim primešajte maslo, da dobite veliko kepo, ki jo nato enakomerno razporedite po dnu pekača.

2. V drugi posodi posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, vaniljev ekstrakt in limonov sok, da zmes postane povsem gladka.

3. Stepite sladko smetano ter jo dodajte kremnemu siru.

4. Maso s spatulo razporedite po piškotni podlagi ter postavite v hladilnik čez noč oziroma za vsaj tri ure.

5. Preden jo postrežete, po vrhu premažite češnjev džem.

6. Okrasite z nekaj pestmi svežih češenj.

Avtor: Luna Dobaj

Deli na

Pošlji komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja