Sestavine

Podlaga
– 250 g polnozrnatih piškotov
– 150 g masla

Nadev
– 500 g sira maskarpone
– lonček vaniljevega deserta ali grškega jogurta
– 1 dl sladke smetane
– 200 g bele čokolade (lahko tudi več, če želite še bolj čvrst rezultat)
– 250 g borovnic
– strok vanilje (po želji)
– metini listi za dekoracijo

Priprava

1. Piškote zmeljemo, zmešamo z raztopljenim maslom in razporedimo po tortnem modelu. Prestavimo v hladilnik.

2. Pripravimo nadev: najprej nad soparo raztopimo čokolado in jo odstavimo z vročine, da se malce ohladi. Maskarpone, vaniljev desert in stepeno smetano zmešamo in dodamo čokolado, na koncu pa še borovnice in semena vanilje.

3. Maso prelijemo na piškotno podlago in cheesecake pustimo v hladilniku čez noč, da se primerno ohladi strdi.

4. Narežite, okrasite z meto in postrezite. Prijetno sladkanje želimo!