Sestavine

– 2 dl sladke smetane
– 2 dl mleka
– žlička škroba
– 1/2 žličke vanilje v prahu
– 60 g sladkorja
– 2 žlici polnomastnega grškega jogurta
– 100 g temne čokolade (lahko tudi mlečne)

Priprava

1. Čokolado nalomimo na drobne koščke, jo stresemo v manjšo skodelico in postavimo na stran.

2. Sladko smetano (nestepeno) in mleko zmešamo.

3. Žličko škroba zmešamo z žlico vode, da se razpusti, ter dodamo k mlečni mešanici. Postavimo na štedilnik, dodamo še vaniljo, sladkor in zavremo. Kuhljamo 3–5 minut, ravno toliko, da se začne gostiti.

4. Polovico mlečne zmesi vlijemo k čokoladi. Mešamo, da se popolnoma raztopi. Čokoladno zmes nadevamo v modelčke in postavimo v zamrzovalnik za dobrih 20 minut. Preostala zmes – samo vaniljeva – naj se medtem malce ohladi, nato vanjo primešamo še grški jogurt. Nadevamo jo na čokoladno zmes in vse skupaj vrnemo v zamrzovalnik. Po dobre pol ure v sladoled potisnemo še leseno palčko, nato pustimo, da popolnoma zmrzne (vsaj 4 ure).