Biskvit
– 2 jajci, 250 g sladkorja, 70 g masla
– 175 g gladke bele moke tip 500
– 60 g nesladkanega kakava v prahu
– 10 g pecilnega praška, 150 g mleka
– čajna žlička sode bikarbone
– 100 g tekočega jogurta

Krema
– 500 g sladke smetane
– 400 g temne čokolade (70 % kakava)
– 180 g kremnega sira
– žlica sladkorja v prahu
– žlica konjaka

Priprava

1. Pripravimo čokoladno kremo: v kozico vlijemo sladko smetano, postavimo na ogenj in počakamo, da zavre. Z vrelo sladko smetano prelijemo čokolado in dobro premešamo, da se čokolada popolnoma raztopi, dodamo ščep soli. Zmešamo s paličnim mešalnikom in postavimo za 2–3 ure v hladilnik (ali čez noč, do 3 dni).

2. Pripravimo biskvit: jajci in sladkor penasto stepemo, lahko s kuhinjskim robotom ali ročnim električnim mešalnikom. Stepamo približno 5 minut pri veliki hitrosti.

3. Maslo razpustimo.

4. V ločeni večji skledi premešamo moko, nesladkan kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščep soli.

5. V manjši skledi pa dobro premešamo mleko in jogurt.

6. Ko sta jajci penasto stepeni, med neprestanim počasnim mešanjem izmenjaje dodajamo malo stopljenega (a ohlajenega) masla, žlico mešanice z moko in žlico mešanice mleka ter jogurta. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin.

7. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za torte (premer 16 cm, višina 8 cm) dobro namastimo in obložimo s papirjem za peko. Biskvitno testo vlijemo v pekač in postavimo v pečico. Pečemo 50–60 minut. Postavimo na rešetke, da se biskvit ohladi.

8. V kuhinjskem robotu dobro premešamo čokoladno kremo, dodamo kremni sir, sladkor v prahu ter konjak in spet premešamo.

9. Ohlajen biskvit prerežemo na tri enake plasti. Prvo enakomerno namažemo s kremo, pokrijemo z drugo plastjo biskvita in tudi to namažemo s kremo. Nanjo položimo tretjo plast biskvita. Torto okrasimo s preostalo kremo.

10. Postavimo v hladilnik za 30 minut, nato postrežemo.