Sestavine za 10–12 kolačkov

– 160 g moke
– 80 g maka
– žlička pecilnega praška
– 110 g sladkorja
– 2 jajci
– lupinica 1 bio limone
– 0,5 dl olja
– limonov sok (3 žlice)
– žlica masla – stopljenega (25–30 g)

Krema za vrhove
– 100 g masla (sobne temperature)
– žlička nastrgane limonine lupinice
– 150 g sladkorja v prahu
– žlica mleka ali sladke smetane

Priprava

1. Moko zmešamo z makom in pecilnim praškom. Sladkor, jajci in limonino lupinico penasto stepemo. Dodamo olje, limonov sok in stopljeno maslo. Premešamo in na hitro dodamo še suhe sestavine. Pekač obložimo s papirčki in jih nadevamo s testom. Pečemo pri 170 stopinjah Celzija približno 23 minut. Pečene ohladimo.

2. Za masleni nadev penasto zmešamo maslo in limonino lupinico. Dodamo sladkor v prahu in mleko. Z maslenim nadevom napolnimo dresirno vrečko in na kolačkih naredimo majhne vrhove. Okrasimo s koščkom limone.