Sestavine

– 180 g moke
– 70 g mletih mandljev
– 2 žlički pecilnega praška
– 120 g sladkorja
– vaniljev sladkor
– 2 jajci
– 0,7 dl olja
– 170 g grškega jogurta (ali drugega polnomastnega jogurta)
– 150 g zamrznjenih gozdnih sadežev (borovnice, robide, maline)

Drobljenček (za kapico mafina):
– žlica sladkorja
– 40 g masla
– 3 žlice moke
– 1/2 žličke cimeta
– papirčki za mafine

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Za drobljenček z rokami pregnetemo sladkor, moko, maslo in cimet. Ko nastanejo večje drobtinice, postavimo na stran.

3. V posodi zmešamo moko, mandlje in pecilni prašek. Penasto stepemo sladkor, vaniljev sladkor in jajci. Dodamo olje in jogurt. Premešamo in počasi dodajamo suhe sestavine. Na koncu ročno vmešamo še zamrznjene gozdne sadeže.

4. Pekač za mafine obložimo s papirčki in jih nadevamo s pripravljeno maso. Vsakega potresemo z malce drob­ljenčka. Pečemo jih 25 minut.