Sestavine:

Sestavine za biskvit:
8 jajc
400 g moke
360 g sladkorja
2 vrečki pecilnega praška ali vinskega kamna
1,4 dcl mlačne vode
1,4 dcl sončničnega olja

Sestavine za kremo:
300 ml sladke smetane
1050 g bele čokolade
6 polnih pesti smartis bonbonov

Dodatne sestavine:
1 dcl vode
1 čajna žlička mareličnega ali breskvinega džema

Postopek:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač premažemo z maslom in dno pekača obložimo z odstriženim krogom peki papirja. Peki papir prav tako premažemo z maslom. Pripravimo si dve posodi. V eno dodamo rumenjake od jajc, v drugo pa beljake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in jih z električnim mešalnikom stepamo kakšne dobrih 5 minut, dokler zmes ne postane svetlo rumene barve.

2. V kozarec zlijemo olje in vodo. V manjšo posodo pa dodamo moko in pecilni prašek. Z metlico ali spatulo nato postopoma v jajčno zmes vmešavamo tekoče sestavine in suhe sestavine. S tem da suhe sestavine presejamo v zmes s cedilom. Ko imamo vse sestavine lepo zmešane, vanje nežno vmešamo sneg.

3. Pečen biskvit zrvnemo na kuhinjsko krpo in ga pustimo da se ohladi.

4. Zgornji del odrežemo, da je raven. Nato biskvit razrežemo na tri dele.

5. Dvesto mililitrov smetane pripeljemo do vretja. Umaknemo iz ognja in vmešamo 700 gramov bele čokolade. Mešamo da se čokolada stopi in počakamo da se zmes dobro ohladi – vsaj eno/dve uri.

6.V spodnja dva dela biskvita izrežemo krog. Ta ne sme biti prevelik, drugače torta ne bo dovolj stabilna. Jaz sem uporabila modelček za krofe.

7. Prvi biskvit s krogom postavimo na končni pladenj v katerem bomo torto postregli. Biskvit ob zunanjem robu z žlico čisto malo namočimo s sladkano vodo. Pazimo da notranji del torte ob izrezanem krogu pustimo na miru, saj tam biskvit ne sme biti navlažen, ker se bodo bonbončki ob mokrem biskvitu stopili.

8. Biskvit premažemo z nekaj žlicami čokoladne kreme – prav tako ob notranjem robu pri izrezu s kremo namažemo bolj na malo. Pokrijemo z drugim izrezanim biskvitom in ponovimo. V sredino natresemo bonbone do vrha in pokrijemo z zadnjim delom biskvita, ki nima izrezanega kroga in je vbistvu pokrov.