Sestavine

  • 100 g razmaščene lešnikove moke
  • 30 g kokosovega sladkorja
  • 10 g kakava v prahu
  • 40 g datljevega sirupa
  • 45 g veganskega čokoladno-lešnikovega namaza midve sva uporabili Pajsotello
  • 5 g mletih lanenih semen
  • 25 ml vode
  • 30 g nasekljanih lešnikov
  • 5 žličk veganskega čokoladno-lešnikovega namaza midve sva uporabili Pajsotello

Navodila

  • Laneno seme zmešaj z vodo in pusti namakati približno 10 minut.
  • Medtem v drugi skledi zmešaj lešnikovo moko, kokosov sladkor in kakav.
  • Dodaj datljev sirup, čokoladno-lešnikov namaz in predhodno namakano laneno seme.
  • Najprej dobro premešaj z vilico, nato pa z roko zgneti v enotno maso.
  • Maso razdeli na 10 enako velikih delov (vsak teže približno 24 g).
  • Vsak del z rokami oblikuj v kroglico in povaljaj v nasekljanih lešnikih.
  • Kroglice zloži v pekač obložen s peki papirjem in s palcem potisni in oblikuj vdolbino na sredini piškota.
  • Piškote peci 10 minut v predhodno segreti pečici na 180°C.
  • Ko so pečeni, pusti, da se ohladijo, nato pa vsako vdolbino napolni še z malo čokoladno-lešnikovega namaza.