Veganski linški piškoti

Sestavine

Testo

  • 150 g moke
  • 50 g mletih mandljev
  • 50 g margarine
  • 20 g kokosovega sladkorja (lahko tudi rjav ali bel sladkor)
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 40 ml hladne vode

Nadev

  • marmelada

Navodila

Testo

  • V posodi zmešaj moko, mlete mandlje, kokosov sladkor ter vanilijev sladkor.
  • Dodaj margarino sobne temperature in dobro pregneti ter dodajaj vodo, da se vse sestavine povežejo.
  • Oblikuj v kroglo ter daj v hladilnik za vsaj eno uro.
  • Pomokaj površino, položi nanjo testo ter ga razvaljaj.
  • Z modelčki izreži poljubne oblike, jih položi na pekač prekrit s papirjem za peko in polovici piškotov izreži sredino (poljubne oblike). Peci 10 do 15 minut na 180°C.
  • Ko so piškoti pečeni jih odstrani iz pekača, da ne postanejo mokri zaradi vlage, ki se nabere pod njimi in pusti, da se malce ohladijo.
  • Piškote, ki imajo na sredini luknjo potrosi s sladkorjem v prahu.
  • Piškote, ki nimajo luknje namaži z marmelado in jih pokrij s piškotom z luknjo.
  • Hrani jih v posodi, ki dobro tesni.

Avtor: Luna Dobaj

Deli na

Pošlji komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja