Sestavine

Vse kar potrebujete za pripravo teh okusnih rogljičkov je 5 zelo osnovnih sestavin, ki jih imate precej verjetno že doma. In sicer potrebujete:

  • polbelo moko – v enakem razmerju lahko uporabite tudi navadno belo meko, če želite uporabiti katero drugo vrsto, pa boste morda morali prilagoditi količino vode,
  • kokosov sladkor – po želji lahko uporabite tudi rjav trsni sladkor,
  • mlete orehe – namesto orehov lahko uporabite tudi mlete mandlje ali lešnike,
  • kokosovo olje in
  • vodo.

Po želji lahko posujete še sladkor v prahu, za zares popoln izgled. Midve sva tokrat uporabili eritritol v prahu, ki je po izgledu in okusu zelo podoben sladkorju, vendar ne vsebuje nobenih kalorij.

Postopek

1. Postopek priprave vzame zelo malo časa in je zelo enostaven, zato je primeren tudi za popolne začetnike, lahko pa se peke lotite tudi skupaj z otroki.

2. Vse kar morate storiti je, da dobro premešate vse sestavine in na koncu zgnetete z rokami ali električnim mešalnikom, da dobite mehko in homogeno testo. Nato ga pustite počivati v hladilniku približno pol ure, da se malce ohladi in strdi, saj ga je potem lažje oblikovati. Maso nato razdelite na približno 16 delov (odvisno od tega kako velike rogljičke želite) in vsakega z rokami oblikujete najprej v svaljek in ga nato zavijete v obliko rogljička. Seveda pa lahko uporabite kar pekač za rogljičke, če ga imate doma. Nato jih pečete 10 minut na 180°C in posujete s sladkorjem v prahu in že lahko uživate.