Sestavine

Testo
– 160 g piškotnih drobtin (fino mletih)
– 80 g masla

Nadev
– 260 g skute, 2 dl sladke smetane
– 4–5 lističev želatine ali 20 g želatine v prahu, lahko tudi agar agar
– 2 žlici sladkorja v prahu, vanilja

Malinova omaka
– 70 g malin
– 3 vejice timijana
– žlica sladkorja, žlica vode

Priprava

1. Za piškotno testo maslo stopimo in ga primešamo drobtinam. Dobro premešamo in zmes enakomerno razporedimo po pekaču.

2. Za nadev zmešamo skuto in sladkor, dodamo stepeno sladko smetano z vaniljo. Želatino pripravimo po navodilu in jo vmešamo v skutno zmes.

3. Za malinovo omako zmešamo maline, lističe timijana, sladkor in vodo. Pokuhamo, da dobimo gostejšo zmes. Ohladimo.

4. Na piškotno podlago namažemo skutno kremo, to pokapamo z malinovo omako in z zobotrebcem naredimo kroge, da nastane marmoriran vzorec.

5. Pustimo v hladilniku vsaj 3 ure.