Sestavine

– 100 g lešnikov
– 100 g moke
– 100 g masla sobne temperature
– 85 g sladkorja
– 50 g čokolade za nadev

Priprava

1. Lešnike za 15 minut potisnemo v pečico, ogreto na 160 ºC. Potem jih stresemo na kuhinjsko krpo in jih z njo podrgnemo, da odpade lupina (nič hudega ni, če ne odstranimo vse). Ohladimo, potem zmeljemo.

2. V skledi pomešamo zmlete lešnike, moko, na koščke narezano maslo in sladkor. Sestavine zgnetemo v gladko testo. Pazimo, da ne ostanejo koščki masla.

3. Testo razdelimo na 4 dele in vsakega zvaljamo v svaljek. Svaljke vsakega posebej ovijemo v folijo za živila in za eno uro postavimo v hladilnik.

4. Pečico ogrejemo na 160 ºC. Svaljke narežemo na enako velike kose, vsak naj tehta 8 gramov, in jih med dlanmi zvaljamo v žogice. Te postavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, med žogicami naj bo nekaj prostora, saj se malo razlezejo. Pečemo kakih 15 minut, da zlato porjavijo. Ohladimo na mreži.

5. Naredimo nadev: nad paro raztopimo čokolado, pustimo nekaj minut, da se malo zgosti. Z žlico zajamemo malo čokolade in jo damo na dno piškota ter pokrijemo z drugim. Poljubčke postavimo na mrežo, da se povsem ohladijo.