Sestavine
– 200 g polnozrnatih piškotov
– 4 žlice sladkorja v prahu
– 80 g masla
– 100 g arašidovega masla
– 1/3 žličke vanilje v prahu
– pest ali dve rozin
– pest ali dve mandljev
– čokolada
Priprava
1. Pripravimo pekač, ga po dnu namastimo z maslom in čez položimo peki papir, ki naj na dveh koncih gleda ven (tako bomo najlaže dvignili pecivo iz pekača).
2. Piškote zmeljemo v drobtine, dodamo presejan sladkor v prahu.
3. V kozici raztopimo maslo in arašidovo maslo ter dodamo vaniljo. V stopljeno zmes vsujemo piškotne drobtine. Dobro premešamo. Zmes nadevamo v pekača in dobro pritisnemo ob dno (lahko si pomagamo z dnom kozarca ali hrbtno stranjo žlice).
4. Pustimo v hladilniku, da se ohladi in strdi (vsaj 20 minut).
5. Rozine in mandlje drobno sesekljamo ter jih posujemo na pripravljeno podlago. Čokolado nad paro stalimo in jo prelijemo po sladici.
6. Postavimo v hladilnik, da se strdi (dobri dve uri).
7. Narežemo na kocke in postrežemo. Po želji po vrhu posujemo malce grobe soli. Hranimo v hladilniku.
This is a test comment!
Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.