Sestavine
– 200 g moke
– žlička soda bikarbone
– 1/3 žličke mletih klinčkov
– 2 žlički ingverja v prahu
– 2 ščepa muškatnega oreščka
– 2 ščepa soli
– 130 g masla (sobne temperature)
– 100 g rjavega sladkorja
– jajce
– žlička sveže naribanega ingverja
– 2 žlici javorjevega sirupa (lahko med)
– žlica olja
– 80–100 g temne čokolade
Priprava
1. Zmešamo moko, sodo bikarbono, mlete klinčke, ingver, muškatni orešček in sol.
2. Maslo in sladkor stepemo. Dodamo jajce, svež ingver, javorjev sirup in olje. Vmešamo suhe sestavine (moko z dodatki). Zmes bo zelo mehka, zato jo za dobro uro postavimo v hladilnik.
3. Pripravimo pekač, ga obložimo s peki papirjem. Iz ohlajenega testa delamo za oreh velike kroglice in jih (po želji) povaljamo v rjavem sladkorju. (Potrebne so hitre roke, saj se masa zelo hitro zmehča – vmes jo lahko vrnemo v hladilnik.) Ko jih zlagamo na pekač, puščamo med njimi vsaj 5 cm prostora, saj se med peko precej razlezejo.
4. Piškote pečemo približno 8–10 minut. Pečene popolnoma ohladimo.
5. Temno čokolado stopimo in vanjo pomočimo polovičko piškota.
Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.
Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas.