Sestavine
– 1,5 kg mehke bele moke
– 6 jajc, 400 g sladkorja, 1 dl mleka
– 500 g masla sobne temperature
– 2 vrečki vaniljevega sladkorja
– 2 vrečki pecilnega praška
– naribana limonina lupina
– semena 2 vaniljevih strokov
Priprava
1. V veliko posodo presejemo moko in ji dodamo vse druge sestavine. Z električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešamo, da nastane testo.
2. Na pult ali debelejšo leseno desko vpnemo malo ročno mesoreznico, opremimo jo z nastavkom za piškote in skozenj »zmeljemo« piškote.
3. Trakove tako pripravljenega testa polagamo v pekač, obložen s peki papirjem, in jih na 180 stopinjah spečemo toliko, da vršički malo porjavijo.
Namig: Če želimo temne piškote, lahko v testo dodamo žlico grenkega kakava, malo posebni z vijoličastim nadihom in trendovski pa bodo z dodatkom žlice aronije v prahu.
Komentarji