Sestavine
– 225 g moke
– 50 g kakava v prahu
– žlička pecilnega praška
– krepak ščep soli
– 115 g masla
– 175 g sladkorja
– 2 jajci
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 120 g jedilne čokolade
– po želji sladkor v prahu za okras
Priprava
1. Pečico vklopimo na 180 stopinj. En pekač obložimo s papirjem za peko.
2. V posodi pomešamo moko, kakav, pecilni prašek in sol.
3. Čokolado narežemo na koščke in prihranimo.
4. V drugi posodi penasto zmešamo maslo, sladkor, vaniljev sladkor in malce pozneje vtepemo jajci.
5. V zmes vmešamo še moko in nazadnje čokolado.
6. Delovno površino rahlo pomokamo, zvrnemo lepljivo testo na površino, razdelimo na pol in oblikujemo 2 štruci, široki največ 6 cm.
7. Prenesemo ju na pekač vsaj za 2 prsta narazen in pekač takoj porinemo v segreto pečico za 35 minut.
8. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice, pustimo, da se na pekaču hladi minuto ali dve, ravno toliko, da nas ne peče več v prste, nato z nožem narežemo na rezine.
9. Rezine položimo na pekač in vrnemo pekač v pečico za 10 minut, nato jih obrnemo in sušimo še 5 minut, da postanejo hrustljavi.
10. Preložimo na mrežico, da se ohladijo.
11. Lahko jih potresemo s sladkorjem v prahu, v tem primeru jih sestavimo skupaj v štruco, da ne potresemo preveč sladkorja po rezni ploskvi.
Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem.
Quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.