Sestavine

– 225 g moke
– 50 g kakava v prahu
– žlička pecilnega praška
– krepak ščep soli
– 115 g masla
– 175 g sladkorja
– 2 jajci
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 120 g jedilne čokolade
– po želji sladkor v prahu za okras

Priprava

1. Pečico vklopimo na 180 stopinj. En pekač obložimo s papirjem za peko.

2. V posodi pomešamo moko, kakav, pecilni prašek in sol.

3. Čokolado narežemo na koščke in prihranimo.

4. V drugi posodi penasto zmešamo maslo, sladkor, vaniljev sladkor in malce pozneje vtepemo jajci.

5. V zmes vmešamo še moko in nazadnje čokolado.

6. Delovno površino rahlo pomokamo, zvrnemo lepljivo testo na površino, razdelimo na pol in oblikujemo 2 štruci, široki največ 6 cm.

7. Prenesemo ju na pekač vsaj za 2 prsta narazen in pekač takoj porinemo v segreto pečico za 35 minut.

8. Pečeno pecivo vzamemo iz pečice, pustimo, da se na pekaču hladi minuto ali dve, ravno toliko, da nas ne peče več v prste, nato z nožem narežemo na rezine.

9. Rezine položimo na pekač in vrnemo pekač v pečico za 10 minut, nato jih obrnemo in sušimo še 5 minut, da postanejo hrustljavi.

10. Preložimo na mrežico, da se ohladijo.

11. Lahko jih potresemo s sladkorjem v prahu, v tem primeru jih sestavimo skupaj v štruco, da ne potresemo preveč sladkorja po rezni ploskvi.

Koristen nasvet: Z rezanjem pečenega kolača ne čakajte predolgo, sicer ga ni več mogoče narezati na rezine, ne da bi vse polomili.
Različica: Bi želeli malo bolj posebne piškote? Jedilno čokolado nadomestite z mentolovo ali dodajte nekaj kapljic mentolove arome ali vmešajte koščke praženih lešnikov.