Sestavine
– 100 g lešnikov
– 100 g moke
– 100 g masla sobne temperature
– 85 g sladkorja
– 50 g čokolade za nadev
Priprava
1. Lešnike za 15 minut potisnemo v pečico, ogreto na 160 ºC. Potem jih stresemo na kuhinjsko krpo in jih z njo podrgnemo, da odpade lupina (nič hudega ni, če ne odstranimo vse). Ohladimo, potem zmeljemo.
2. V skledi pomešamo zmlete lešnike, moko, na koščke narezano maslo in sladkor. Sestavine zgnetemo v gladko testo. Pazimo, da ne ostanejo koščki masla.
3. Testo razdelimo na 4 dele in vsakega zvaljamo v svaljek. Svaljke vsakega posebej ovijemo v folijo za živila in za eno uro postavimo v hladilnik.
4. Pečico ogrejemo na 160 ºC. Svaljke narežemo na enako velike kose, vsak naj tehta 8 gramov, in jih med dlanmi zvaljamo v žogice. Te postavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, med žogicami naj bo nekaj prostora, saj se malo razlezejo. Pečemo kakih 15 minut, da zlato porjavijo. Ohladimo na mreži.
5. Naredimo nadev: nad paro raztopimo čokolado, pustimo nekaj minut, da se malo zgosti. Z žlico zajamemo malo čokolade in jo damo na dno piškota ter pokrijemo z drugim. Poljubčke postavimo na mrežo, da se povsem ohladijo.
Let’s test some more comments here! Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.
Threading comments in here.
Threading comments some more!
And another reply to you.