Sestavine za 80 kosov

– 3 jajca, mletega sladkorja za težo 3 jajc
– 200 g surovega marcipana
– pirine ali pšenične moke za težo jajc in še 1 žlica povrhu
– vrečka vaniljevega sladkorja ali malo vanilje v prahu
– pol zravnane žličke pecilnega praška
– naribana lupina 1 limone
– 250 g celih orehovih jedrc, 250 g rozin

Priprava

1. Pečico segrejemo na 190 °C. Jajca skupaj s sladkorjem penasto stepemo. Dodamo na koščke narezan marcipan. V maso vmešamo moko, pomešano s pecilnim praškom in naribano limonino lupinico. Dodamo orehova jedrca in rozine.

2. Maso z dvema žlicama polagamo na papir za peko v obliki kače. Pečemo 20 minut, toliko, da lepo porjavi. Kače še tople razrežemo na slab centimeter debele rezine. Pustimo, da se ohladijo, nato jih zložimo v škatlo.