Sestavine

– 4 mehki, zreli kakiji
– 100 g indijskih oreščkov
– ali konzerva kokosovega mleka ali veganska smetana za stepanje

Priprava

1. Za ta recept potrebujemo kakije, ki so užitni šele, ko se popolnoma zmehčajo. Previdno jih olupimo, pomagamo si z žličko, in nazadnje odstranimo pecelj. S prsti jih pomečkamo, da odstranimo seme. Nekateri kakiji ga nimajo, lahko pa v sadežu najdemo tudi več semen.

2. Indijske oreščke namočimo za vsaj 15 minut, nato zblendamo s čim manj tekočine, da nastane tekoča smetana. Če želimo bolj čvrsto, vzamemo iz hladilnika konzervo kokosovega mleka (nujno mora biti prej v hladilniku več ur), odlijemo prozorno tekočino in preostanek stepemo.

3. Pripravimo štiri široke kozarce. Očiščen kaki dobro zmiksamo, razdelimo v kozarce, okrasimo s smetano in takoj ponudimo z žlicami na dolgih ročajih.