Sestavine
- 336 g sladkorja
- 240 g jajc
- 306 g moke
- 2 jedilni žlici cimeta
- 1,5 čajne žlice sode bikarbone
- 230 ml rastlinskega olja
- 336 ml zelenega čaja z jasminom
Priprava
1. Pečico vključimo na 165 stopinj (z ventilacijo).
2. Jasminov čaj skuhamo po receptu na embalaži in pustimo, da se nekoliko ohladi.
3. V posodo odmerimo sladkor in dodamo jajca. Stepamo z ročnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom na srednji hitrosti od 3 do 5 minut.
4. Zmešamo moko, cimet in sodo ter vse presejemo na papir za peko.
5. Mešalnik prestavimo na najmanjšo hitrost in v posodo z jajčno-sladkorno zmesjo počasi vlijemo olje. Mešamo, dokler ne postane homogeno, nato postopoma dodamo prvo tretjino suhih sestavin. Sledi tretjina ohlajenega čaja. Ves čas mešamo toliko, da zmes postane homogena, in korake ponavljamo toliko časa, da porabimo vse sestavine. Pazimo, da ne mešamo predolgo. Z lopatico nato postrgamo po robovih posode, da zajamemo vse sestavine.
6. Pekač naoljimo in vanj nalijemo testo.
7. Pečemo na srednji rešetki 25 do 35 minut oziroma toliko časa, da bo biskvit popolnoma pečen. Pečen kolač pustimo, da se hladi 10 minut, preden ga vzamemo iz modela. Zavijemo ga v prozorno živilsko folijo in pospravimo v hladilnik.
8. Ohlajen kolač postavimo na stojalo. V vrečko za brizganje za enkratno uporabo nadevamo ohlajeno limonovo kremo. Konico vrečke odrežemo.
9. Vrečko zabadamo v kolač in vanj stiskamo polnilo.
10.Čez kolač nato polijemo hruškovo omako in ga dodatno okrasimo po želji.
Komentarji