Sestavine

– 300 g jagod, 3 žlice sladkorja
– 200 ml veganske smetane (ali 400 ml stepene smetane)
– 200 g kokosovega jogurta
– jagode za dekoracijo

Priprava

1. Jagode operemo, odrežemo pecelj in jih razpolovimo. Stresemo jih v visoko posodo, dodamo še sladkor in s paličnim mešalnikom pretlačimo v gladek pire.

2. Vegansko smetano stepemo po navodilih na embalaži (midva sva uporabila takšno v prahu, ki sva jo zmešala z mrzlo vodo in penasto stepla).

3. Kokosov jogurt zmešamo z nekaj žlicami jagodnega pireja. Rahlo vmešamo še stepeno smetano, da dobimo jagodno kremo.

4. Prihranjene jagode očistimo in narežemo na kocke.

5. Sestavimo sladico: na dno kozarček vlijemo 2 žlici jagodnega pireja. Čez nadevamo jagodno kremo do polovice lončka. Nato potresemo z na kocke narezanimi jagodami in prilijemo še 2 žlici jagodnega pireja. Čez to dodamo še nekaj žlic jagodne kreme in dekoriramo z jagodnimi polovičkami in vejico mete.

6. Postrežemo ohlajeno.