Veganski lešnikovo-čokoladni piškoti
Sestavine
- 100 g razmaščene lešnikove moke
- 30 g kokosovega sladkorja
- 10 g kakava v prahu
- 40 g datljevega sirupa
- 45 g veganskega čokoladno-lešnikovega namaza midve sva uporabili Pajsotello
- 5 g mletih lanenih semen
- 25 ml vode
- 30 g nasekljanih lešnikov
- 5 žličk veganskega čokoladno-lešnikovega namaza midve sva uporabili Pajsotello
Navodila
- Laneno seme zmešaj z vodo in pusti namakati približno 10 minut.
- Medtem v drugi skledi zmešaj lešnikovo moko, kokosov sladkor in kakav.
- Dodaj datljev sirup, čokoladno-lešnikov namaz in predhodno namakano laneno seme.
- Najprej dobro premešaj z vilico, nato pa z roko zgneti v enotno maso.
- Maso razdeli na 10 enako velikih delov (vsak teže približno 24 g).
- Vsak del z rokami oblikuj v kroglico in povaljaj v nasekljanih lešnikih.
- Kroglice zloži v pekač obložen s peki papirjem in s palcem potisni in oblikuj vdolbino na sredini piškota.
- Piškote peci 10 minut v predhodno segreti pečici na 180°C.
- Ko so pečeni, pusti, da se ohladijo, nato pa vsako vdolbino napolni še z malo čokoladno-lešnikovega namaza.
Komentarji