20 g kokosovega sladkorja (lahko tudi rjav ali bel sladkor)
1 zavitek vanilijevega sladkorja
40 ml hladne vode
Nadev
marmelada
Navodila
Testo
V posodi zmešaj moko, mlete mandlje, kokosov sladkor ter vanilijev sladkor.
Dodaj margarino sobne temperature in dobro pregneti ter dodajaj vodo, da se vse sestavine povežejo.
Oblikuj v kroglo ter daj v hladilnik za vsaj eno uro.
Pomokaj površino, položi nanjo testo ter ga razvaljaj.
Z modelčki izreži poljubne oblike, jih položi na pekač prekrit s papirjem za peko in polovici piškotov izreži sredino (poljubne oblike). Peci 10 do 15 minut na 180°C.
Ko so piškoti pečeni jih odstrani iz pekača, da ne postanejo mokri zaradi vlage, ki se nabere pod njimi in pusti, da se malce ohladijo.
Piškote, ki imajo na sredini luknjo potrosi s sladkorjem v prahu.
Piškote, ki nimajo luknje namaži z marmelado in jih pokrij s piškotom z luknjo.
Komentarji