Sestavine
– 2 jajci, 25 g kokosovega masla, 10 g luščin indijskega trpotca
– 120 g polnozrnate moke, 20 g fino mlete kokosove moke
– 4 jedilne žlice medu, 50 g naravnega arašidovega masla
– 2 jedilni žlici ruma, 1/3 čajne žličke cimeta
– naribana lupinica pol limone, jedilna žlica vaniljeve arome
– pol čajne žličke pecilnega praška, ščepec soli
– nekaj žlic marmelade
Priprava
1. V večji posodi najprej zmešamo suhe sestavine – presejano polnozrnato moko, fino mleto kokosovo moko, indijski trpotec, pecilni prašek, sol in cimet.
2. V drugi posodi z ročnim mešalnikom penasto stepemo jajci. Dodamo nad paro stopljeno kokosovo maslo, med in arašidovo maslo ter zmešamo do gladkega. Vmešamo še rum, naribano limonovo lupinico in vaniljevo aromo.
3. Mokre sestavine primešamo k suhim, počakamo približno 15 minut, da se povežejo, nato z rokami oblikujemo kepo testa. Če ni dovolj trdno, po potrebi dodamo še kokosove moke, da lahko testo lepo oblikujemo v kepo. Ovijemo jo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za eno uro.
4. Za lažje valjanje testo razdelimo na polovici ali tretjine in ga med dvema peki papirjema zvaljamo na debelino približno 2 mm.
5. S poljubnimi modelčki oblikujemo piškote in jih polagamo na velik pekač na peki papir.
6. Pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj, približno 15 minut oziroma toliko časa, da lepo porjavijo.
7. Piškote ohladimo, nato pa spodnje polovice premažemo z marmelado in pokrijemo z zgornjimi.
Pretty awesome author comment right here!
Agreed!
Do you know that you can make threaded comments?
Let’s go crazy with threaded comments!
Amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.
Alright I’ll do that.
You really went all out crazy there.
I’m actually commenting from Internet Explorer with this test user. It feels kind of uncomfortable I have to say.
Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur?
Yes.