Sestavine

– 2 jajci, 25 g kokosovega masla, 10 g luščin indijskega trpotca
– 120 g polnozrnate moke, 20 g fino mlete kokosove moke
– 4 jedilne žlice medu, 50 g naravnega arašidovega masla
– 2 jedilni žlici ruma, 1/3 čajne žličke cimeta
– naribana lupinica pol limone, jedilna žlica vaniljeve arome
– pol čajne žličke pecilnega praška, ščepec soli
– nekaj žlic marmelade

Priprava

1. V večji posodi najprej zmešamo suhe sestavine – presejano polnozrnato moko, fino mleto kokosovo moko, indijski trpotec, pecilni prašek, sol in cimet.

2. V drugi posodi z ročnim mešalnikom penasto stepemo jajci. Dodamo nad paro stopljeno kokosovo maslo, med in arašidovo maslo ter zmešamo do gladkega. Vmešamo še rum, naribano limonovo lupinico in vaniljevo aromo.

3. Mokre sestavine primešamo k suhim, počakamo približno 15 minut, da se povežejo, nato z rokami oblikujemo kepo testa. Če ni dovolj trdno, po potrebi dodamo še kokosove moke, da lahko testo lepo oblikujemo v kepo. Ovijemo jo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za eno uro.

4. Za lažje valjanje testo razdelimo na polovici ali tretjine in ga med dvema peki papirjema zvaljamo na debelino približno 2 mm.

5. S poljubnimi modelčki oblikujemo piškote in jih polagamo na velik pekač na peki papir.

6. Pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj, približno 15 minut oziroma toliko časa, da lepo porjavijo.

7. Piškote ohladimo, nato pa spodnje polovice premažemo z marmelado in pokrijemo z zgornjimi.